20 Яну, 2022

5 Причини да изберете легален Microsoft Windows

by Izot Computers
5 Причини да изберете легален Microsoft Windows

Използването на оригинален софтуер е също толкова важно, колкото и покупката на добър настолен или преносим компютър. Свикнали сме да ползваме Windows свален от съмнителни източници, което обикновено крие опасности, за които не предполагаме. Накратко ще Ви изброя няколко причини защо използването на легален софтуер е важно, но първо да Ви кажа как работи пиратският Windows.

Всичко е в основата на „добрия“ активатор. Той е магическата пръчка, която прави фалшивия софтуер оригинален – натискате едно копче и вече имате „легален“ Windows. Но за да сработи активатора трябва да Ви направи уязвими – спира връзката (ъпдейтите) на Windows с Microsoft, инсталира временен ключ, рестартира пробния период и създава връзка със собствен мним сървър, за да продължава този цикъл.

А сега да се върна на причините да закупите оригинален Windows:

  1. Получаване на обновления

При използване на оригинален Windows гарантирано получавате всички обнoвления на операционната система, включително и новите версии и вградените в нея приложения. Ако ползвате фалшив Windows е много вероятно актуализациите да са спрени предварително, за да не може пиратският софтуер да се свърже с Microsoft.

  1. Производителността ще бъде по-добра

За да направи фалшивия софтуер оригинален, активаторът трябва да модифицира операционната система – промяна на системни настройки и изтриване на системни файлове. Обикновено това води до забавяне на операционната система, неполучаване на драйвери за определени устройства, в някои случаи и тотално сриване на системата. При използването на легален софтуер няма да Ви се налага да се притеснявате за който и да е било от тези сценарии.

  1. Сигурността винаги ще е на ниво

Сигурността е на първо място за вас, нали? Ако ползвате оригинален Windows винаги ще получавате последните актуализации и дефиниции за вируси. Това Ви дава спокойствие и сигурност. Ако сте с пиратско копие, тези обновления е много вероятно да бъдат спрени и ставате изложени на опасност от вируси и кражби на лични данни.

  1. Приложенията от Microsoft Store са на един клик разстояние

За да ползвате Microsoft Store и стотиците хиляди приложения, които предлага, е необходимо да имате оригинално копие. При пиратските копия тази функционалност е напълно блокирана – лишавате се от голям брой приложения и услуги, които допълнително могат да улеснят работата Ви.

  1. Поддръжка и помощ от Microsoft

Windows предлага приложение наречено „Получаване на помощ“. Когато ползвате оригинално копие на Windows, можете да се свържете с поддръжката на Microsoft по всяко време за асистиране и те с радост ще Ви помогнат. Ако се опитате да се свържете от неоригинално копие, може да Ви бъде отказана помощ или да се наложи да заплатите за нея.

Keywords: лицензиран софтуер, Microsoft Windows